Kapušianske Kľačany - Kaposkelecsény

   
Mapa stránok Dnes je utorok , 16. október 2018, meniny má Vladimíra , zajtra Hedviga
text  text  text  text  text  text  text  text  text  text 
Kalendár
9október 201811
poutstštpisone
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Počasie
Správy Új szó
A török rendőrség a szaúdi újságíró meggyilkolására utaló nyomokat talált
A török rendőrség a szaúdi újságíró meggyilkolására utaló nyomokat talált
MTI 2018. 10. 16., k - 17:08
szaúdi újságíró
Friss ikon
Off
Törzs

Az NTV a nap folyamán korábban arról számolt be, hogy a napokban létrehozott szaúdi-török nyomozócsoport hétfő éjszakai vizsgálata során a főkonzulátus épületében bizonyítékértékű anyagminták is előkerültek, így kedden ismét átvizsgálják a külképviseletet. A televízió egyúttal tudatta, hogy a főkonzulátus után - várhatóan még kedden - a konzuli rezidenciát is átnézik a hatóságok.

Mike Pompeo

Pompeo rijádi látogatásán aggodalmát fejezte ki a szaúdi újságíró eltűnése miat

Rijád |

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter aggodalmát fejezte ki Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró eltűnése miatt kedden a szaúdi külügyminiszterrel folytatott rijádi tárgyalásain, és köszönetet mondott Szalmán bin Abdel-Azíz uralkodónak az ügy kivizsgálása iránti elkötelezettségéért - közölte kedden a

Bevezető

A török rendőrség Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusának hétfő éjszakai átvizsgálása során az október 2-án rejtélyes körülmények között eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolására utaló nyomokat talált - jelentette kedden az NTV török hírtelevízió tudósítója biztonsági forrásokra hivatkozva.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
4826 szlovák cég székel adóparadicsomban
4826 szlovák cég székel adóparadicsomban
TASR 2018. 10. 16., k - 16:39
adóparadicsom
Friss ikon
Off
Törzs

Jelenleg 4826 szlovák cégnek van adóparadicsomban bejegyzett székhelye, csaknem 10,5 milliárd euró alaptőke-részesedéssel. A szlovák cégek legnagyobb beáramlásának az Amerikai Egyesült Államok (53 cég) és Ciprus (16) volt a célállomása. Az erről szóló elemzést a Bisnode tanácsadó cég készítette.

„Az adatok régóta azt mutatták, hogy a szlovákok lassan eltávolodtak az Amerikai Egyesült Államoktól mint adóparadicsomtól. Az idei harmadik negyedév számai azonban arról tanúskodnak, hogy az utóbbi időben éppen az Egyesült Államokba irányult a szlovák cégek legnagyobb arányú beáramlása” - számolt be róla Petra Štěpánová elemző. Hozzátette: az utóbbi hónapokban növekvő tendenciát mutat az adóparadicsomnak számító országokban újonnan alapított anya- és leányvállalatok száma.

A szlovákok három legkedveltebb adóparadicsomának régóta az Egyesült Államok, Ciprus és Hollandia számítanak, mindhárom országban nőtt a szlovák cégek száma.

A gyakorlathoz szabják az offshore-törvényt

A gyakorlathoz szabják az offshore-törvényt

Pozsony |

Módosítani fogják az offshore-ellenes törvényt, mely arra kötelezi a cégeket, hogy felfedjék valódi tulajdonosi hátterüket.

A tengerentúlon jelenleg 1023 szlovák cég székel, 42-vel több, mint az idei év második negyedévében, és 34-gyel több, mint a tavalyi év végén. Cipruson a legfrissebb adatok szerint 1120 szlovák cég van bejegyezve, év elejétől 16-tal nőtt a számuk. Hollandiára a második negyedévben mérsékelt csökkenés volt jellemző, ekkor 1127 szlovák vállalat székelt itt. A harmadik negyedévben viszont a tendencia megfordult, és 13-mal nőtt az itt székelő szlovák cégek száma.

A szlovák cégalapítók körében más adóparadicsomok is népszerűek. Panamában év elejétől tízzel, Lettországban kilenccel, Hongkongban héttel, Máltán hattal nőtt az újonnan alapított szlovák cégek száma. Csökkenő tendencia jellemezte ugyanakkor Monacót (mínusz 12), a Brit Virgin-szigeteket (mínusz 11) és a Seychelle Köztársaságot (mínusz 8).

Bevezető
Pozsony |

Míg az idei év első feléből származó részletes adatok arról tanúskodtak, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest csökkent az adóparadicsomokban székelő szlovák vállalatok száma, a harmadik negyedévre ez már nem volt igaz. 

Címkék
Település / hely
Pozsony
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Egykori polgármesterek is vállalják a megmérettetést
Egykori polgármesterek is vállalják a megmérettetést
Száz Ildikó 2018. 10. 16., k - 16:08
önkormányzati
Friss ikon
Off
Törzs

Az érsekújvári járásbeli Nagykéren minden ciklusban új polgármestert választanak. Idén ismét versenybe száll a posztért Ladislav Dojčan, aki 2010-ben Kottlík László MKP-s polgármestert váltotta Nagykér élén. A 2014-es választások során rekordszámú polgármesterjelölt volt a 2999 lakosú községnek, tizenegyen pályázták meg a posztot. Ladislav Dojčant akkor a független Judita Valašková váltotta a község élén, akkoriban a második helyen végzett Kottlík László és Dojčan kapta a legkevesebb szavazatot valamennyi jelölt közül. Novemberben ismét versenybe száll Judita Valašková jelenlegi független polgármester, továbbá Peter Čapucha független jelölt, és ismét vállalja a megmérettetést Miroslav Dojčan egykori polgármester a Starostovia a nezávislí kandidáti jelöltjeként. A tizenegy tagú testületben jelenleg egy képviselője van a Hídnak és egy az MKP-nak.

Az érsekújvári járásbeli Szímőn Bób János (MKP) 1998-tól áll a község élén. 2006-ban nem akadt kihívója, 2010-ben a Híd színeiben induló Mikuláš Balogh volt az ellenfele, akkor Bób 830, Balogh 448 szavazatot kapott. Négy évvel ezelőtt is csak egy kihívója akadt Bób Jánosnak Priskin Zoltán alpolgármester személyében, aki függetlenként indult. Bób 783, Priskin 446 szavazatot kapott. Most ismét MKP–Híd összecsapás várható a Vág menti községben, Bób János és Mikuláš Balogh között. Andódon Czuczor Mária jelenlegi polgármester már nem az MKP színeiben indul, hanem függetlenként, a polgármesteri székért Puss Péterrel, a jelenlegi alpolgármesterrel küzd meg, aki az MKP jelöltje.

Andódnak további két polgármesterjelöltje van, a függetlenként induló Silvia Deáková és a már nem első alkalommal függetlenként induló Gábor Katalin.

A vágsellyei járásbeli Vághosszúfalun csak egy kihívója akadt Tóth Pál jelenlegi független polgármesternek Miroslav Dubec vállalkozó személyében, aki 2010-ben Izsóf Róbertet váltotta a község élén, és aki függetlenként indul a posztért.

 

Dunaszerdahely

Négy kihívója lesz a jelenlegi polgármesternek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

Öten indulnak a polgármesteri székért Dunaszerdahelyen. A novemberi helyhatósági választásokon négy független jelöltre, illetve az MKP jelöltjére lehet majd szavazni.

 

Vágtornócon Július Rábek független polgármesteren kívül Oliver Berecz független, Gabriela Melegová független, Marián Takáč független és Petronela Vižďáková, a Smer–SD, az SNS és a Híd polgármesterjelöltje indul a választáson. Rábek 2006-tól 2010-ig volt Vágtornóc polgármestere, majd Ján Hrabovsky váltotta. Rábeket 2014-ben ismét a község élére választották, akkor hatan pályázták indultak a polgármesteri székért.

Bevezető
Nagykér/Szímő/Andód/Vághosszúfalu/Vágtornóc |

Jóval több polgármesterjelölt indul a novemberi önkormányzati választásokon az érsekújvári és a vágsellyei járásbeli községekben, mint a térségbeli városokban.

Település / hely
Nagykér/Szímő/Andód/Vághosszúfalu/Vágtornóc
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Správy SME

Aktuality

Kamerovým systémom k prevencii kriminality

Obec Kapušianske Kľačany za pomoci dotácie Rady vlády SR zrealizovala začiatkom roka 2015 projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom "Kamerovým systémom k prevencii kriminality - obec Kapušianske Kľačany"

V obci Kapušianske Kľačany sa v poslednom období rozrastá protispoločenská činnosť. K boju proti tejto nežiaducej činnosti sa obec rozhodla prijať účinné postupy, smerujúce k eliminácii bežnej kriminality, zabezpečením monitorovania rizikových oblastí v obci. Základným cieľom projektu bolo vybudovať kvalitný a zároveň nepretržitý monitorovací systém na miestach vyznačujúcich sa vysokou mierou výskytu protispoločenských aktivít.

Vzhľadom na výšku dotácia a finančné možnosti obce, boli v rámci projektu osadené 2 kamery na strategických miestach. Jedna kamera sníma vjazd na cintorín, vedúci cez bočnú uličku a druhá kamera je osadená na konci tejto uličky a sníma cintorín.

Technická stránka projektu bola realizovala v období od 17.03.2015 - 23.03.2015.

Projekt bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.